Duurzame meubels

De meeste mensen hechten veel waarde aan mooie meubels. Maar wist je dat mooi prima samen kan gaan met duurzaamheid? Door de toenemende aandacht voor het milieu en de groeiende populariteit van duurzame artikelen, heeft de meubelbranche namelijk niet stilgezeten.

Gerecyclede en milieuvriendelijke meubels

Zo zijn er tegenwoordig meubelen te koop die zijn gemaakt uit gerecyclede onderdelen. Ook producten die enkel uit natuurlijke materialen bestaan of materialen die het milieu zo min mogelijk belasten zijn inmiddels goed verkrijgbaar. Het is dan tegenwoordig niet meer moeilijk om je huis duurzaam in te richten.

Hoe bepaal je wat duurzame meubels zijn?

Omdat we ons kunnen voorstellen dat het best lastig kan zijn om vast te kunnen stellen of meubelen die je op het oog hebt wel duurzaam zijn, zullen we je een aantal tips geven over zaken waarop hij zoal kunt letten.

Om te beginnen is het goed om te vragen naar de materialen waarvan een meubel is gemaakt. Wat is de herkomst van het materiaal (is het bijvoorbeeld duurzaam hout of voldoet het hout aan bepaalde kenmerken). Maar naast deze informatie is het ook belangrijk om vooruit te kijken. Hiermee bedoelen we dat je kunt informeren naar de verwachte levensduur van het meubel. Immers, vaak loont het om net even wat meer geld uit te geven aan een meubel dat is gemaakt van duurzame, kwalitatief hoogstaande, materialen dan om een meubel te kopen waarvoor materialen zijn gebruikt die een lagere kwaliteit hebben. Meubelen die over het algemeen erg lang meegaan, zijn de stevige meubelen met een landelijke uitstraling. Dergelijke meubels zijn op dit moment overigens erg populair. Lees meer over landelijk wonen op http://www.123landelijkwonen.nl/.

Landelijke meubels zijn erg stevig en bovendien erg populair.

Ga voor tweedehands

Hoewel het aankopen van nieuwe duurzame meubelen al een flinke stap in de goede richting is, is het aankopen van tweedehands meubelen natuurlijk nog beter! Hierdoor voorkom je dat er nieuwe materialen geproduceerd moeten worden en bovendien zijn tweedehands meubelen erg goedkoop in aanschaf. Je zult je verbazen voor hoe weinig geld je een prima inrichting voor je woning kunt aanschaffen!